5 דרכים לבחירת מנהל השקעות מתאים

כאשר אני נפגשת עם לקוחות לייעוץ פיננסי, אני נשאלת כמעט תמיד האם כדאי להשקיע את הכסף בבית השקעות או האם כדאי להשאירו בבנק.

אני תמיד ממליצה להשקיע בבית השקעות בעיקר בזכות העמלות הנמוכות, אבל לעולם אינני נוקבת בשמו של בית השקעות זה או אחר. ראשית כי אינני שליחה של אף בית השקעות ואני חפה מאינטרסים ושנית כי אני חושבת שאת הבדיקה על הלקוח לעשות בעצמו.

מה צריך לבדוק?

להלן חמישה קריטריונים בסיסיים:

1. מידע, שקיפות ושירות

בעולם המהיר והטכנולוגי של היום אתם יכולים וצריכים ליהנות ממידע לגבי תיק ההשקעות שלכם בכל זמן ובכל אמצעי שנוח לכם – מאתר ברמה גבוהה, הכולל אזור אישי עם מידע מפורט, דרך עדכונים תקופתיים לאורך הרבעון, ועד מענה טלפוני מהיר ומקצועי.

המידע צריך להיות לא רק זמין, אלא גם נגיש ושקוף.

2. מנהל השקעות אישי

כשאתם משקיעים את הכסף הרב שחסכתם עליכם להיות בטוחים שמנהל ההשקעות שלכם מחוייב לתיק שלכם, יודע מה רמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת ולהוביל אסטרטגיית השקעה עפ"י התנאים שהצבתם לו. (ולא לעשות מה שבא לו עם הכסף שלכם).

3. ותק

ותק הוא אינדיקטור משמעותי נוסף לאיכות ולמקצועיות של בית השקעות, במיוחד כאשר הארגון נהנה מהנהלה יציבה, שניתן לבחון את התנהלותה לאורך זמן.

חשוב לבחון כיצד התמודד בית ההשקעות בעתות משבר. שכן תקופה קשה אינה כרוכה רק בניהול נכון ועקבי של ההשקעות, אלא גם ביכולת לתת מענה ללקוחות, ולתת פתרונות תפעוליים שיאפשרו התמודדות מיטבית עם העומס והדרישות המיוחדות שתקופות כאלה מביאות עמן.

סביר להניח שארגון שחווה משברים יודע כיצד לבנות מערכת שמסוגלת להתמודד עם מצבים כאלה. אותם ארגונים שבנו מערך ארגוני ונהלי עבודה שאפשרו להם להתמודד עם משברים, יכולים להציע מערך איכותי שכזה גם בתקופות רגיעה.

4. יציבות

בית השקעות יציב מתאפיין בין היתר בכמות נכסים שנמצאת בעלייה מתמדת, ומוכיח צמיחה עקבית.

סימן נוסף ליציבות הוא מספר הלקוחות. הניסיון מלמד שרבים מבתי ההשקעות הקטנים לא ישרדו בתקופות קשות, ויתקשו להתמודד עם שינויים רגולטוריים שמעלים את רף ההוצאות. לעומת זאת, בסיס לקוחות גדול מגביר את יכולת הארגון להסתגל לשינויים חיצוניים ולהמשיך לפעול גם בתקופות של משבר או תנודתיות בשווקים.

5. עמלות ניהול

כמה שיותר נמוכות ואפשר להתווכח! אל תפחדו להתמקח.

דברים נוספים שכדאי לדעת

רבים בציבור הישראלי מנהלים כיום תיק השקעות באחד מבתי ההשקעות בארץ. למעשה כ-84 אלף לקוחות, שמנהלים ביחד כ-245 מיליארד שקל.

השנה האחרונה "התברכה" בתנודתיות גבוהה בשווקים והמשקיעים אינם שקטים.

בסביבת ריבית אפסית רבים חווים היום חוסר שביעות רצון ותחושת אי נוחות מלווה אותם, לכן הם מחפשים אפיקי השקעה נוספים.

האלמנטים הפסיכולוגיים הכרוכים בהשקעה עלולים לגרום למשקיעים לבצע פעולות לא רציונליות המבוססות על דחפים ולכן רבים חוששים לפעול על סמך תחושה בלבד.

יחד עם זאת מקונן אצלם החשש להתעורר יום אחד בתחושה שאולי היו צריכים לפעול חודשים אחורה.

בהצלחה לכולכם בעולם ההשקעות.

שלכם,

דורית נחמני

5 דרכים לבחירת מנהל השקעות מתאים
בודק...